Sunday, February 19, 2012

Selamat berjuang sayangku.

Photobucket
 Assalamualaikum :)

Pejam celik, pejam celik, sebulan berlalu dengan begitu pantas. Hari itu kami bertemu, dan hari ini kami kembali berpisah. Demi menuntut ilmu, kami reda dengan ketentuan Ilahi. Di mana terletaknya reda Allah, di situ jualah terletak reda kami. This is our first time cuti yang panjang. Biasanya seminggu je, but this time cuti sebulan. Bila dah sebulan bersama, kena berpisah kembali, its aint easy people. Not easy for me. And for him. Every night we spent our time together berborak macam bertahun tak jumpa sampai 2-3 pagi. Just untuk berbual aje. We talk about everything. Every single thing.

Kali ni berbeza dari sebelumnya sebab me myself yang hantar pemergian my hubby. Dia balik naik motor. So,   mira hantar dia dari rumah dia je la. Nak ikut pergi hantar dekat ukm memang boleh, tapi takut mira yang kelam kabut nak balik nanti. Isnin ni will be my time plak yang balik ke tempat study. Mira rasa mira bagi banyak sangat nasihat dekat dia. haha sampai macam sorang ibu nasihatkan anak plak dah. haha Itu sebagai peringatan je. Takut2 terlupa kan. Biasanya encik suami yang hantar mira dekat airport, so dia la yang rasa sedih tengok mira pergi and this time, mira yang hantar dia pergi. Sampai rumah je, i'm crying. Allah. lemah sangat. Takde la. Bila dekat rumah ni, semua macam ada bayang2 dia. Ni masa taip blog ni sorang2 je. Sunyi sangat dia takda. Biasanya bila online or buat apa2, mesti mulut membebel je. Ada orang nak dengar kita bercakap, membebel takpun bergaduh. haha Tak la sunyi sangat macam gini. Maybe sebab mira dekat rumah. Thats why macam gini. Lonely. Kalau dekat U busy kan, so, takda la terasa sangat. I just miss you sweetheart..

Alhamdulillah sekarang dia dah sampai kampung. Esok bertolak ke UKM. Sekejap je rasanya masa berlalu. Semester 1 meninggalkan kami, Semester 2 pula menjelma. Selamat berjuang buat suamiku. Pastikan abang menang dalam medan perjuangan ini. Jangan cepat mengalah. Allah sentiasa bersama-sama kita. We both dah dapat results semester 1. Tak capai dean list tapi still above 3. Its okay. Syukur Alhamdulillah. Dapat maintain sampai grad pun alhamdulillah sangat dah :) Kalau dapat capai dean tu rezeki Allah =) Kita sebagai hamba, hanya perlu berusaha, berdoa, bertawakal dan bersyukur dengan apa sahaja kurniaan Allah. Setiap yang berlaku ada hikmahnya. Semoga Allah permudahkan segala urusan kami sepanjang menuntut ilmu. Menuntut ilmu lillahi Ta'ala. insya Allah Allah akan beri kejayaan :) Kita dah selamat habiskan 1 semester. There are another 5 semester to finish. See. Sekejap je kan 1 semester tu? We can dear. Teruskan melangkah menuju kejayaan..dunia dan akhirat. insya Allah.

Buat kekasih hati, set your target and strive for it. Doa dari nur sentiasa mengiringi abang. =) Make sure jaga solat, jaga makan taw! Rajin2 study. No games pleaseee. Lupa plak nak delete hari tu. ciss. haha Study smart and may Allah bless us and our marriage. insya Allah. Salam sayang buat suamiku yang jauh di mata, tapi dekat di hati :) 




gambar 1 : encik suami sedang berkemas. heeee


gambar 2 : boleh plak tersama baju diorang pagi tadi. haha my hubby and my 4th little brother =) 
                   hari ni off day masak, so beli nasi ayam je. tu yang banyak polistrin atas meja =p


gambar 3 : kek batikkk. Bekal untuk encik suami dekat U nanti. =) cuti ni je dah 4 buku kek batik 
                   mira buat. Baru cuti sebulan, if 3 bulan? haha excited betul masing2 makan =)


last but not least :

Allah would never place a burden upon you that He knew you couldn’t carry, every hardship has a blessing hidden somewhere within it..

                                                                                                                                      Love, 
                                                                                                                                      Your lovely wife :)
 Assalamualaikum.

 Entry ditaip oleh : Puan Nur Amirah binti Hasane :)
 

43 comments:

  1. Allahu, indah.

    good luck for 2nd sem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah =)

      syukran for the du'a :D

      Delete
  2. akak, disaat mahasiswa dan mahasiswi yang lain berebutkan cinta dari kekasih yang belum pasti menjadi milik mereka, dan belum tentu pahala atau dosa atas percintaan mereka tu. Akak pulak sibuk mencari redha suami di mana ia merupakan kunci kepada keredhaan Allah. Sabarlah kak, kepahitan hari ni untuk kesenangan hari esok. Apa2 pun akak dah buat satu keputusan yg sangat tepat. Berkahwin di usia muda. Insyaallah akan mendapat keredhaan Allah. Tahniah ye both of you dapat pointer 3 lebih. Maybe lepas ni dalam dean list pulak.

    Maaf, terpanjang pulak komen saya. Tapi saya sangat suka baca blog akak. Keep it up :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukran banyak2 dik :) Alhamdulillah. keputusan akak kahwin awal ni pun atas izin Allah juga =) kita hanya mampu merancang je kan? Allah yang menentukan :) Insya Allah, kalau ada rezeki, dean list pulak sem ni. terima kasih doakan :) Semoga berjaya juga dunia akhirat. Terima kasih follow update dari blog yang tak seberapa ni :)

      Delete
  3. Huhu.. Rindu dendam kalau I.. hehe.. Semoga redha Allah sentiasa bersama kalian, semoga dean list together + along skali (tibe2 hak~)... mmg pedih n mmg susah, mmg rindu n mmg sdh, tp kesenangan menanti korang.. Korang mmg kuat lah.. ^_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kak long ni. rindu mesti la rindu kak. sangat :( insya Allah semoga kita semua berjaya dunia dan akhirat. aminn~ kak long tak payah dean la. mira doakan dapat 4 flatt terus. haha yupp. bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian kan ? :) thanks kak long! =)

      Delete
  4. salam
    open my blog please
    my link
    tentangkauakucoklat.blogspot.com
    and become my followers for this blog and read.
    thank from jeff & yus

    ReplyDelete
  5. salam.sesiapa boleh tlg bgtw tajuk lagu blog ni & pnyanyi nya.. please..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. tajuk lagu muhasabah cint nyanyian edcoustic :)

      Delete
  6. jgn risau..masa akan cepat berlalu..4 tahun tu akan cepat je sampai ke penghujung..sabar k? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedang bersabar ni. haha insya Allah. terima kasih for your support =)

      Delete
  7. puan mira jgn sdih la yrk....insyAllah u cant face it...hik...ala nty rndu cik suami skype la hik3 ap2 pown mga both of u achieved what u want.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha cant? heee skype dekat unimas tak best :( line slowww. insya Allah. thanks doakan =)

      Delete
  8. smua komen... sye pon nk komen jugak la.. haha..

    distance is a test of love,many will fail for those who can't withstand it,but for thosewho can.there's only one answer "TRUE LOVE"
    itu shj drpd sye.. have a nice day..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha poyo punya adik. haha anyway, syukran =) have a nice day :)

      Delete
  9. assalam. emo baca entry nie. innallaha man'ana. kuatkan hati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. insya Allah. syukrtan for your support =)

      Delete
  10. sweet sgt..sy yg bce entry ni pon nangis terharu ngn kebahagiaan u all..:D..i try to put myself as u all..even i xkawen lg..if i'm like u now,i'll be hapy too.:D..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear. semoga bahagia dunia dan akhirat juga. insya Allah =)

      Delete
  11. so sweet dik~~~~akak doakan kebahagiaan adik sekeluarga.. :)

    http://notadyatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak =) insya Allah. semoga akk juga sentiasa berbahagia :D

      Delete
  12. wpun saya berlainan agama tetapi sngt suka baca kisah cinta korg berdua...so sweettt, mampu menaikkn bulu roma hehhheee..all the best buat kamu berdua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai jenny :) thanks banyak2 ea sbb sudi baca blog saya =) all the best for you too! :)

      Delete
  13. Miraaaaa , moga bahagia selalu ! ^___^

    btw , Good Luck okay untuk sem baru ni :')

    ReplyDelete
  14. thnks puan mira,btw, kita sebaya.. hehe. and InsyaAllah, dlm perancangan utk kearah hubungan yg lebih diredhai Allah.. xkira siapapun jdoh sy, tlg doakan ye kwn.. :) sy doakan kebahagiaan kalian, amin.. :)

    ReplyDelete
  15. Mira,,, aq nak nangis bce entry yg nie.. ok,, tetibemelelh air mata,,, hope dpat jmpa mira masa syahiera cuti,, muhsin, bgi izin kat mira yek,, huhu...hope kbhgiaan korang smpai ke jannah,,, kputusan kawen awal mmg trbaek,,, da xde dah gduh2 g,, nmpk rndu2 an je...

    ReplyDelete
  16. bez la bc blof korg...FYI, sy stdnt unimas..teringin sgt nk jmpa awk mira...smoga awk n encik suami bbhgia hngga akhir hyat..chaiyok2 4 ur stdy..love u blog..:)

    ReplyDelete
  17. suke lagu nie?boleh tau lagu ap ni?. blog awak bg saya insipirasi.terima kasih...........

    ReplyDelete
  18. so sweet...Allah pilih korang untuk hidup sweet..bila lah Allah nk bg hari sweet kat sy..barakallah..

    ReplyDelete
  19. Salam sis.. terharu baca kisah sis.. btw, i'm also UNIMAS-ian. hihi.. google punya google jumpa blog sis.. hehe.. btw, perkongsian yg amat menarik untuk membuka minda remaja di luar sana :)

    ReplyDelete

..