Thursday, August 4, 2011

Alhamdulillah. terima kasih kalian :)

Assalamualaikum :)

baru 3 hari mira buat post mengenai wedding mira. alhamdulillah. macam2 respons yang mira terima :)

kadang-kadang rasa kelakar plak. sebab mira tulis suka-suka aje. tak sangka plak ramai yang suka entry tu. skrg dah 1300++ orang yang LIKE. niat mira 1 je. pengalaman mira ni jrg dpt dekat mana-mana. so, thats why mira nak kongsi dengan rakan-rakan sekalian.

kebanyakkan respons yang mira terima sangat2 positif. terima kasih pada yang tak putus2 ucap tahniah. dan terima kasih pada yang bagi kata-kata semangat. dan terima kasih juga pada yang sentiasa mendoakan kebahagiaan kami berdua :)

ada juga respons dari blogger, minta mira share di iluvislam.okay. bukan tak nak share. tapi kalau korang perasan. gaya bahasa penyampaian tulisan mira di blog ni santai aje.macam tak sesuai plak nk share :) but nengok la nanti :D

my post was spreading like oh, ya Allah. biar betul. cuma mira tak sangka plak orang ada mcm2 feeling baca blog mira ni. ada yang sedih, sebak, terharu and so on. ramai yang mintak share semua. i dont mind at all. you all can share semua. cuma nasihat mira, entry mira bukan menggalakkan siapa2 kahwin muda. cuma just wanna share my experiences dengan semua. lagi satu, it is very2 important untuk siapa2 yang berhasrat kahwin muda untuk buat istikharah, mintak petunjuk pada Allah dan segala-galanya. ready mental and physical. bukan kahwin suka-suka okayy.

urmm tapi ade jugak yang anggap negatif perkahwinan kami ni. almaklumlah kahwin muda. ada yang open, ada yang tak boleh terima. its up to you. kisah mira ni tiba2 jadi hot topic plak. kan betul mira cakap, orang anggap benda ni benda pelik kan. up to you guys. Allah knows better. korang nak mengumpat ke, nk mengata ke. i dont mind. talk as long as you can talk. cuma seeloknya jagalah mulut tu. karang takut2 korang tak sempat minta maaf. dah susah nak cari mira kat akhirat nanti. tapi insya Allah. mira cuba untuk maafkan siapa2 sahaja yang mengata either sengaja or tak sengaja :) insya Allah. semoga Allah merahmati kalian. aminn.

mama ayah ajar supaya jangan berdendam. same as my husband. insya Allah. mira cuba tak amek hati pada siapa2 yang bercakap belakang. semoga kamu diberi hidayah.

anyway, thanks sangat2 pada yang sentiasa support mira dan suami. semoga kita semua sentiasa di bawah naungan dan rahmat Ilahi :)

Assalamualaikum.
 

28 comments:

  1. Sesungguhnya awak sangat beruntung mira..doakan urusan saya mudah jugak ye :)

    ReplyDelete
  2. semoga perkahwinan myra diberkati Allah dan kekal hingga ke anak cucu. think positive, banyak lagi cabarn akan datang kena tempuh..=)

    ReplyDelete
  3. nnt cerita laa pnglmn kawen muda. nk jgk tahu. hee. btw, dpt u mna ?

    ReplyDelete
  4. dik.. tahniah.. alhamdulillah... adik sgt2 la bertuah syg.. bukan mudah untuk membuat keputusan sbg mana yg adik dan suami serta keluarga putuskan.. akak doakan awk sntiasa bahagia...smg berjaya dunia akhirat dik.. ;)

    kak nurul, iium kuantan.

    ReplyDelete
  5. Tahniah ye mira~~sy doakan mira bahagia n kekal sehingga ke akhir hayat,nyway,lagu blog mira sgt sesuai utk hidup mira,,may God bless u both always!

    ReplyDelete
  6. Mira..mulut orang bukan macam mulut periuk belanga yang boleh kita tutup. Pekakkan telinga tu la jalan terbaik..:-)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...ketepikan kata2 org 2..
    adik truskan hbungan yg halal ini...
    apa yg adik buat x salah...mulia dik...
    jauh dari maksiat...
    sy doakan adik sentiasa bahagia hingga ke akhir hayat....
    amin...

    ReplyDelete
  8. itsokayy miraa :) nanti nak buat majlis besar besar jangan lupaa jemput tauu . hee . kte kenal kejap jeh kannn.

    ReplyDelete
  9. thniah..beruntung awak....=)

    ReplyDelete
  10. salam. semoa rumh tangga awak berkekalan hingga ke akhirnya. :) smoga awak dan hsband berjaya dlm pljran :)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum.

    tahniah mira. semoga perkahwinan awak kekal hingga akhir hayat dan dirahmati Allah.

    sy doakan awak dan incek suami juga berjaya dalam hidup. insya-Allah.
    :)

    -zieyra-

    ReplyDelete
  12. salam. congrats sweetie :)

    May your marriage always be blessed by Allah,and may your marriage lasts until Jannah :) insyaAllah.


    i got your blog from a friend of mine, either way, i'm glad i bumped into it :D


    SEBAK gilaaa okayyy lepas baca! >.<

    ReplyDelete
  13. myra,if you dont mind sharing,bole tak gtaw canne nk buat button like kat post ni?sbb dh cari bnyak tapi takde yg jadi

    May Allah bless you and your marriage,enshaAllah :)

    ReplyDelete
  14. salam ! tahniah ye ,, :)

    semoga bahagia :)

    saya jumpa blog awk pun dari kawan sy :)

    hee :D

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum..

    firstly nak wish congratz...semoga marriage mira n muhsin bahagia dan berkekalan ok!!..sy pn ade pernah fikir utk kawen awal tp bile fikirkan my bf msih blum stabil so sy pn diamkan hasrat 2 mmndgkn sy pn pn masih blaja..but deep inside my heart mmg ade rase nak kawen sgt2 sbb rse kurang baik bercinta lme2..mira sgt beruntung coz family mira menyokong keputusan yg mira n muhsin bt..tahniah!!

    ReplyDelete
  16. tahniah mira...it was a amzing story...cyes sebak baca...semoga bahagai dan terus diredhai ALLAH...

    ReplyDelete
  17. Salam.. walaupon dah ramai wish tahniah.. Pc tetap nk ucap Tahniah gak ... best nye la kan dapat kawin awal.. rezeki mira <3 kalo sudidtg lah melawat http://pejuangcinta93.blogspot.com =)

    Selam dari johor ~

    ReplyDelete
  18. untungnya miraaa
    semoga kekal ke anak cucu tau dik
    sumpah akak salute :)

    ReplyDelete
  19. :) sy juga doakan awak bahagia n kekal hingga akhir usia..
    mira sambung belaka kat mana ea lepas ni?

    ReplyDelete
  20. awalnya... tahniah mira... abg yang dah tua nie xkawen2..

    ReplyDelete
  21. Tak kenal pun orangnye..tapi kagum dengan keberanian mira dan suami,muhsin menyatakan hasrat nak kawin awal..tahniah,anda berjaya atasi ketakutan diri..doakan saya mampu lakukan demikian..

    ReplyDelete
  22. untungnya..huhu saya selalu doa supaya bukakn pintu hati kedua ibubapa sy..mudah2han sealanya dipermudahkan...

    ReplyDelete
  23. tahniah ya.. serius terharu baca entry kahwin tu.

    uia kan? junior aku la ni. haha.. bagus bagus kawin awal..

    tahniah skali lg

    ReplyDelete
  24. cgrates ye...mmg tharu n sbak r bce ur entry...
    btw,i'm happy with ur mrrige..ihope i will be like u...pray 4 me to become like u dear...:)

    ReplyDelete
  25. trharunyer dngr cite mira nie..
    anyway semoga berbahagia di dunia dan diakirat

    ReplyDelete
  26. awak mmg sangat beruntung mira...doakan semuga urusan saya dipermudahkan

    ReplyDelete
  27. mira,biarkan apapun yang org kta,asalkan mira dan suami halal dlm perhubungan.Doakan sya jgk!!! ( sibuk ja bdk nie,hahaha)

    ReplyDelete

..