Wednesday, May 4, 2011

Last day of matriks :D

Assalamualaikum :)

alhamdulillah. myra da dapat balik my lappy and broadband Isnin lepas. hee but tak sempat2 nk update blog. buat masa ni myra tak kerja lagi. just tolong ayah siapkan buku akaun klinik aje. tu pun banyak gila oh. -.- SALAM PERTAMA buat masa cuti ni. myra dah mula nk update story2 yg terbengkalai ni. haha okaylahh. entry ni myra nk cerita pasal hari terakhir dekat Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan ( KMNS ). 


Siapa tak sedih kot nak tinggalkan segala kenangan bersama selama setahun. especially dgn roomate tercinta :( susah senang, sakit perit myra semua dengan mereka. alhamdulillah. roomate myra semua baik2 dan sgt baik even kepala mereka ting tong sikit. haha nnt myra update pasal roomate myra eh :) ni gambar masa pagi last kami bersama.

with Lee Li Shan :)

kak pain and Li Shan :)

me and akk gemok! haha

jiran depan, kak long and me :)

jiran depan :) lagi sorg tak ada masa ni.

my LESBO :P

haha blur! 

the ROOMATES! iloveyou! 

ain farhana yang cantik >.<

kak pain yang comel >.<

shila, jiran depan and myra :) 

myra and jiran :D

wani, jiran depan and me :D

ain with kak pain :)


habis exam around 10.00am. lepas tu, ada jumpa classmates sekejap. jumpa buat kali terakhir :( menangis. haih. then, balik bilik. terus smbg mengemas. myra punya brg punyalahhh banyaaakkk! sampai 3 hari 3 mlm kemas pun tak habis kemas :( haha tu laa. bilik buat cara bilik. ni tak, bilik buat cara rumah -.- haha memg complete la bilik myra tu. law boleh, dapur semua nak bawak -.- ni gambar barang2 myra yg telah siap dikemas. hoho tak larat nak nengok taw. bnyk sgt -.-

 sudut 1 :)

 sudut 2 :)

 sudut 3 :)

 sudut 4 :)

board yang ditinggalkan :(

mama ayah sampai pukul 12.00pm masa tu. myra dah risau. sebab ain tak balik lagi. ain budak akaun. paper diorang last day tu habis pukul 12.00pm. paper business i think, 3jam. myra takut tak sempat jumpa. tapi sedang kemas2 tu, ain balik.uwaaaaa! sukaa. hee dah habis kemas semua, okayy. part yg paling tak boleh blah. i admit, menangis masa ni. alangkan dengan classmates dah nangis, apetah lagi roomate. mereka yang selalu teman and jaga myra susah and senang. roomate myra baik sangat2. bersyukur gila dapat mereka :) paling teruk and tak nak lepaskan peluk masa dengan ain. sebab myra rapat sangat dengan dia. dari awal masuk, sampai la habis. everything kitorang bersama. iloveyou dear. uwaaaaa :'( sumpah tak sanggup nak berpisah. orang yang selama ni tidur dengan kita, stay up dengan kita, and buat everything together. haihh. sayang ain sgt2 <3 jaga diri baik2 okayy sayang. kalau ada rezeki kita jumpa lagi :)

habis semua tu, myra selamat keluar matrik jam 12.50pm kot. Alhamdulillah. once myra keluar je dari gate, myra dah selamat mendaftar keluar and nama myra dah tiada dalam sistem dekat matrikulasi. Tamat sudah perjuangan myra selama hampir setahun di Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. terlalu banyak kenangan di sini. matrikulasi is the best place ever you know ? friends, cikgu, semua best. cuma matrikulasi agak tough sebab dia laju dan masa belajar yang singkat je. so far, yang lain okayy saja >.< lambaian terakhir pada signboard Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan menjadi titik tolak pada bermulanya sebuah lagi kehidupan baru buat myra. myra ckp dekat muhsin, myra sedih. dia cakap, tak ada apa nak dikenang. segalanya sudah berakhir. lelaki, tak banyak fikir mcm perempuan. hidup mereka senang je -.- haha Alhamdulillah. myra masuk dgn cara yang baik dan keluar juga dengan cara yang baik >.<

oh, lupa nak bagitau. ayah amik cuti taw semata-mata nak amik myra kat matrik. haha for your information, ayah penah sekali je jejak kaki dekat KMNS, masa nak daftar. so, i justt hope masa hari last ayah datang jugak. ayah tu sangat workholic tahu. dia susah nak amik cuti even bekerja sendiri. dan yeeehaaaa. bila mama call, mama cakap ayah amik cuti, melompat2 mcm orang gilaa -.- haha so, 1 family la ikut. cuma adik yang ketiga tiada sebab sekolah. yang budak kecik dua orang tu PONTENG -.- haha then, kitorang pergi makan, dan pergi seremban parade. dekat seremban ni blur aje nak pergi makan dekat mana selain dari fast food taw. isk2. lepas tu, kitorg pergi Parkson. mind you, Parkson ni harga barang dia. adoii. tak boleh blah. almaklumlah jual barang2 jenama kot. myra terpandang 1 handbag BONIA. warna hitam ade pink2 sikit. pink wajib ade. hee so niceeeee. bila tengok harga. errrr fine. RM 868! hoho memang tak berbaloilahh. baik aku pergi joli benda lain. haha tapi siyes tak tipu, handbag BONIA dengan CARLO RINO tip top oh. cantik2. nak jugakk -.- hoho ayah nak beli kemeja tu yang singgah situ. rasanya 2,3 helai juga ayah grab. mama tukang pilihkan. heee ayah cakap amik la apa2 nak. hakim amik baju t-shirt dan me ? nak baju, tapi takde la baju yang ala2 muslimah dekat situ. semua bukak sana, bukak sini. hampeh -.- so, penat la pusing2 kan. sampai satu tempat, terpegun. PURSE ! haha actually, banyak sangat purse warna pink. gila mata den ni nengok. heee tapi bila fikir2 balik, mcm budak2 betul la aku ni. haha so, cari la purse ala2 dewasa kononnya. dan, here we are, i bought this. nice kan ? heee kalau tak pun, korang eakan aje :)



lepas tu, terus bergerak balik rumah. sampai rumah jam 7 malam. alhamdulillah. home sweet home :) seronok berada di rumah sendiri. thats all! hee sehingga berjumpa lagi.

p/s : rumah myra renovate lagi lerrr. dah 3x renovate since last year. asal balik je, mesti rumah tgh renovate. pe cer ni ? haha layannn je laaa :D

 Assalamualaikum.

 

9 comments:

  1. macam mana myra letak semua barang dalam kereta ? banyak kot. sangaaaat :)

    ReplyDelete
  2. HAHA taw takpe sayang :) heee tapi ayah bawak alphard. tu yang muat. bonet full gila + brg2 ade jugak sumbat kat depan. memg full lah. haha

    ReplyDelete
  3. wah dah habes matrik.. ^^ bole la lepas ni

    ReplyDelete
  4. okay kite rindu awak ! sangatttt :(

    ReplyDelete
  5. I am genuinely thankful to the holder of
    this website who has shared this wonderful post at here.


    Here is my website :: book of ra kostenlos testen

    ReplyDelete
  6. Hurrah! After all I got a blog from where I be
    capable of actually get useful facts concerning my study and knowledge.


    Review my web blog: book of ra app android free download

    ReplyDelete
  7. Hello very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your web site and take the feeds also?
    I am glad to search out numerous helpful information right here
    within the put up, we need develop extra strategies in this regard, thank you for sharing.
    . . . . .

    Feel free to visit my blog post :: book of ra online spielen um echtes geld

    ReplyDelete

..