Sunday, February 6, 2011

MUET results -.-

Assalamualaikum :) 


cakcakcak! haha jumpaa lagi yupp! okayy, this time myra nak cerita pasal MUET ! uhhuu actually, results MUET ni dah lama dah dapat. but baru skrg smpat nk update. peaceee >.< actually, MUET is the short name for MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET). MUET ni dijalankan 2 kali setahun. awal tahun  dan akhir tahun. MUET ni sgt penting taw untuk korang masuk U. Senang kata, korang tak amek MUET, tak boleh masuk U lah. sebab MUET is one of the criteria untuk masuk U. Tapi yang bestnya MUET ni, kita boleh repeat bape kali pun kita suka smpai la kita achieve band yang kita nak ;) This is an example of my registration slip. Lagi senang kot korang nak faham. hee 


Ada empat criteria yang diuji. LISTENING, SPEAKING, WRITING, and READING :). For SPEAKING, it was held on October. Masa ni, 1 hari ada 2 sesi. and berlangsung selama 5 hari kot. every session, soalan dia semua lain2 and myra dapat hari pertama, sesi kedua. soalan dia sumpah TOUGH gilaaa! xp nak menangis rasa masa buat speaking test. i thought that i had done very very bad, but bila ngk markah lebih kurg aje 1 kelas. haha okay. tak la teruk sangat kot. wootwoot -.- haha ramai cakap first day memang tough. dah lepas2 tu, semua soalan easy gilaa. haihh. takpe lah. myra jadi candidate D. uhhu point yang paling susah untuk di eloberate =.= semua candidate D on the same session keep said the same thing. its okayy. dah lepas punn -.- yang lain2 tu, mcm READING semua tu, diadakan masa bulan 11. hari yang sama semua. start from 7.30am until 12.30pm :D



MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET) 
END-YEAR 2010 REGISTRATION SLIP



Name
:
NUR AMIRAH BT HASANE
IC Number
:
920516-**-****
Index Number
:
MN430/4528
Exam Centre
:
KOLEJ MATRIKULASI NEGERI SEMBILAN (F), KUALA PILAH



Paper CodePaper NameDateTime
800/1Listening13/11/1012:00 noon - 12:30 pm
800/2Speaking10/10/1011:00am
800/3Reading13/11/108:00 am - 9:30 am
800/4Writing13/11/1010:00 am - 11:30 am



Next, its about my results -.- hoho ini part paling best. hukhuk best la plak. haha myra dapat biasa aje. sedihh kot. but still bersyukur and mampu tersenyum. wink wink >.< Keputusan keluar around 1 month after exam. cepat jugak kan. huhu Keputusan MUET keluar pada 6 Januari 2011 bersamaan dengan hari Khamis. Tapi know what, kitorg hari Rabu tu dah taw results. semua ngk dekat internet. haha tak sabar sungguh. huhu Tapi, yang dekat internet tu, dia just bgtaw kita dapat BAND berapa. tak bgtaw markah. Markah semua ada pada slip yang teacher bagi nanti. Nak taw ke myra dapat band berapa ? HAHA biasa je laa. tapi alhamdulillah. Tengok la myra dapat band berapa. Ni la contoh results yang kita dapat kalau check from internet. 


MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET)
2010 End Year Result
  


Index Number           

: MN430/4528

Identification Card (IC)
 : 
 920516-**-****

Name
 :
 NUR AMIRAH BT HASANE

BAND ACHIEVED
 :
 3



see, i just got band 3 lohh. oh, okay. for those yang tak tahu. Band ni, lagi tinggi band tu, lagi bagus makna nya. Band 1 is the lowest one, Band 2, second lowest, Band 3, moderate, Band 4, and so on until Band 6. The highest one, dah takde more than that. hee and, kalau nak taw lagi, setiap band ni, ada high and low. contoh, mcm myra, myra dapat high band 3. tapi ada jugak yang dapat low band 3. Ikut pada markah kita laa :) Ni ada disertakan gambar slip dan results. heee myra lagi 7 markah nak dapat band 4 :( takde rezekii. 

 HOHO muka bersyukur -.- haha

 muka depan slip results MUET ;)

band description :)

my results =.= teruks okay. ngeee~

okay la guys! sampai sini aje lahh bebelan untuk kali ini. hee and for those yang bakal amek MUET this year, BEST OF LUCK okay ! buat betul2 taww. hee banyakkan baca paper and always amek tau isu semasa :D till here. jumpa lagi >.<

 Assalamualaikum.
 

1 comment:

  1. As salam...tahniah.selamat melanjutkan pelajaran laa yer nnt.semoga berjaye...sy dlu dapat....cube tanye saye dpt brape?kih3

    ReplyDelete

..