Friday, May 26, 2017

Pengedar Shaklee Johor :)

Assalamualaikum :)

Ramai yang tanya, boleh COD dengan mira tak?

YES, YES.
Kalau korang nak COD produk shaklee dengan mira boleh sgt.
Mira COD area Kota Tinggi dan Johor Bahru.
Korang dah tak payah susah2 dah nak beli online. Jimat pun jimat kan?
Nanto kita set date dan tempat. Kita jumpa k.

Mana2 yang korang nak, whatsapp je 017-424 7110 k :)
Dapatkan dengan pengedar sah sahaja tau.
Nanti mira bg special consultation +  special price k!



PUAN NUR AMIRAH 
SHAKLEE ID: 1243910
FB : Mira Beauty N Health
INSTAGRAM: @mira.beautynhealth
CONTACT NO: +6017-424 7110
KAWASAN COD: KOTA TINGGI, JOHOR BAHRU

 Assalamualaikum.

Tuesday, May 23, 2017

VIVIX untuk badan sihat bagi persediaan Ramadhan :)

Photobucket
Assalamualaikum :)

Ramadan dah dekat. Dah buat persediaan? Apa persediaan kita tu? Mental, fizikal semua kena mantap untuk beribadah kejar pahala sebanyak mungkin.❤️


Kan best kan kalau masa nak terawih nanti, badan sihat je, lutut kuat, tak sakit2 sendi, tak lenguh2 sana sini. 

Kalau selama ni mampu 8 rakaat, inshaAllah ada rezeki tahun ni boleh 20 rakaat pulak! Wahhh. Bukan tu je, mampu plak bgn tahajud sujud lama2 tak sakit lutut, tak lenguh2 1 bdn. Seronok kan?

Nak tau macam mana tak? 🤗🤔👇🏻

Vivix ni antara supplement kesihatan yg plg best. 😍Hanya minum 1 sudu sehari. InshaAllah sikit2 mula nmpk perubahan. Lutut makin kuat, badan makin sihat, lenguh2 hilang.

Dapatlah beribadah dengan senang hati kan. Orang yg bermasalah kena consume, yg sihat pun boleh jugak consume untuk kesihatan dalaman. Kita ni kdg2 muda2 dh mcm2 sakit mcm org tua plak 💆🏻 haha 

Kalau sayang mak ayah atok nenek kita yg dh dah makin berusia, bdn dh mula cepat letih, sakit2, boleh sgt belikan 1 botol vivix ni. Mudah-mudahan sedap badan diorg nak beribadah di bulan Ramadan nnt. Kuat kaki nak jalan pi masjid 👍🏻

Kalau beli 2 botol, boleh dpt free keahlian terus tau! Ishhh siapa taknak, biasa nak masuk ahli dh kena byr RM80. Hiks Jimat ke jimat? Terus dpt beli dgn harga ahli plak tu.

Jom kita ikhtiar sama2 bg yg terbaik untuk kesihatan badan kita. Untung2 dpt buat pecutan ibadah ramadhan ni dgn kesihatan yg baik. Allahumma aamiin.😍 

Kalau nak tau lebih lanjut pasal vivix ni, korang pm je or whatsapp mira k, 017-424 7110. Nanti kita cerita psl vivix yg osem ni 💪🏻🌸 Ni baru 1 daripada berpuluh khasiat vivix yg mira share tau.






 Assalamualaikum.

Betulkan kitaran period anda :)

Photobucket
Assalamualaikum :)


Period tak regular ni takleh buat main ye ladies, sebab period kita ni sebenarnya indicator kesihatan dalaman kita. Bila ada yang tak kena dengan period means ada yang tak kena dengan hormone kita..
.
.
Pernah tak dengar yang ada orang mula2 kitar period dia tak betul last2 dia menopause pada usia 30-an..? Tu puncanya sebab ambil mudah dengan isu period tak stabil...
.
.
Untuk settlekan masalah ni kena cukup omega 3 sebenarnya... ramai ingat GLA je cukup..
.
.
Yang nak tau lebih detail kenapa Omega -3 lebih pentingg untuk stabilkan period dan kenapa GLA saja tak cukup... wajib beli dari #superstarzfamily inshaaALLAH team kami boleh guide coz kami dibimbing oleh doktor yang berpengalaman selama 20 tahun dalam bidang ni.
.
Siapa ada masalah period tak stabil, hormon tak stabil, senggugut, jangan ambil mudah ya. Kena cari ikhtiar untuk atur kitaran haid semula sebab boleh mengganggu masalah kesuburan nanti. InshaAllah, boleh whatsapp mira untuk special consultation + special price :)
.

AMIRAH HASANE | 017-424 7110
Your most fav SID ✨

 Assalamualaikum.



Tips & ikhtiar untuk dipermudahkan bersalin :)

Photobucket
Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, berjaya update lg 1 entry! haha Sekarang mencabar tau kalau nak update blog sbb anak soleh sorang tu suka kacau ummi dia bila ummi dia menghadap laptop. haha So, kesinambungan dari cerita kini aku bergelar seorang ummi (tekan link ni untuk baca), ramai request nak tips untuk dipermudahkan bersalin.

Sejujurnya, mira pun takde la tips sgt. Sikit2 ada la ikhtiar. Mana yg okay, korang boleh try k. Masing2 serasi dia tak sama, kita ikhtiar je :) Semuanya atas izin Allah.

Tips & ikhtiar untuk dipermudahkan bersalin tanpa koyakan dan jahitan:


1- Doa, yakin & tawakal pada Allah

Pada mira, benda paling penting sekali bila nak something, minta sungguh2 pada Allah. Sungguh, Allah tu yang memberi rezeki dan Dia jua yang berkehendak atas sesuatu perkara. Jadi, bila nak apa2, minta pada Allah. Sungguh2 k. Hari2 doa, start dari awal pregnant sampailah dah nak bersalin. Everytime solat, doa moga Allah permudahkan urusan bersalin, diizinkan untuk bersalin normal tanpa koyakan dan jahitan, moga selamat ibu dan anak dll. Doa je bnyk2. Allah tu Maha Mendengar :)

2. Mind set
Apa2 benda yang kita buat pun, hasilnya sebenarnya banyak dipengaruhi oleh mind set kita. Bila kita cakap negatif, negatif la jadinya. Bila kita cakap positif, positif la jadinya. Jadi, bila kita nak dipermudahkan semua urusan sepanjang mengandung dan bersalin, set minda kita awal2. InshaAllah, positif je, semua Allah akan permudahkan. Aku boleh lalui semua ni dengan sabar. Set minda kita aku boleh teran sebaik mungkin nanti, aku boleh bersalin tanpa koyakan/jahitan, aku boleh tahan sakit contraction dll. Jgn minta dikurangkan sakit, tapi mintalah kita diberi kekuatan luar biasa untuk menghadapi kesakitan tersebut. Sesungguhnya sakit itu kan penghapus dosa :)

3. Lihat, dengar, cakap yang baik-baik
Yes, semuanya kena baik2. Time mengandung, usahakan lihat yang baik-baik sahaja, jaga pandangan kita. Dengar yang baik-baik sahaja. Andai ada permulaan kepada yg menjurus kita dgr tak elok, tinggalkan perbualan tersebut. Cakap yang baik-baik. Ini paling penting. Mulut kita kadang2 selalu terlepas bila emosi tak stabil. Bila tgk benda yg kurg menyenangkan, jangan cakap lepas. Doakan dalam hati. Dikhuatiri apa yg kita cakap dekat org tu, berbalik pd kita. Na'uzubillah.

4. Amalkan minyak kelapa dara
Mira start amalkan minyak kelapa dara masa 36 weeks. Masa tu org ckp dah lambat sebenarnya. haha Biasa orang consume start 7 bulan ke atas. Tapi kita ikhtiar je la. Mira beli 2 botol. 1 mira minum, 1 lagi buat untuk sapu dekat area perut untuk elak stretch mark and untuk buat perineum massage. Blh google tentang ni. Sangat membantu rasanya untuk jadikan kulit kita lebih elastik, so senang la baby nak keluar kan, tak pyh kena episiotomy. Atas izin Allah juga. Tapi rasanya sbb minum minyak kelapa dara ni la, baby keluar awal. haha Dia mcm trigger bukaan jgk rasanya. Tp memang masa tu harap baby keluar awal sbb dah tak larat nak bawak perut. hehe Tapi mira ada dengar bad effect jugak minyak ni. huhu Taktau sgt pasal ni. Depends pd org rasanya. Tp kalau takut nk consume, blh buat perineum massage tu guna minyak ni. Sgt bagus.

Mira consume minyak kelapa dara D'Aura ni :)

5. Solat macam biasa 
Yang ni lain orang, lain keupayaan dia. Macam mira, since baby bump comel je. hee Masa 7 bulan lebih baru nmpk baby bump. Sebelum tu mcm tak pregnant je, orang pun taktau haha So, mira memang solat macam biasa je. Tp start 8 bulan dah mula rasa susah sbb perut dah besar. Bila sujud mcm melunjur sikit ke depan pun ada haha Tp still teruskan jugak solat mcm biasa sbb pernah terbaca orang ckp kira mcm exercise jgk la secara tak langsung. hee Sehinggalah 37 minggu 3 hari baru mira start solat duduk. Tu 3 hari before bersalin. Alhamdulillah, mungkin ni pun salah 1 reason mudah bersalin. Tapi if tak mampu, tak payah paksa diri :) Allah lebih tahu.

6. Consume produk shaklee
Yang ni, mira start consume since before pregnant lagi. Masa tu makan sbb nak stabilkan hormon sbb period tak menentu. Bila period dah stabil. Tup tup tak lama, Allah beri rezeki. Jgn ambil mudah tau kalau period tak teratur ni. Bahaya sebenarnya. Dah tau pregnant, terus ambil produk shaklee tp certain2 je masa ni and after bersalin pun terus consume set bersalin shaklee. Ni additional supplement je. Sebab mira ni spesis tak makan sayur, tak minum susu bla bla. heee Ubat2 klinik yg mira dpt, mira makan jugak hehe Apa boleh telan, apa bagus untuk baby semua telan haha

Apa yg mira boleh cakap, mira memang jatuh cinta betul dengan produk ni and pengguna tegar since 2015. heee Lagi2 sbb produk ni produk organik dan tak harmful. Lagi jatuh cinta. Since ramai sgt yg tanya mira selalu consume apa masa TTC, masa pregnant and after. Produk shaklee la mira consume. And sekarang mira sendiri dah jadi Shaklee Independent Distributor. Sebab tgk produk ni best sgt, terbukti berkesan, rasanya rugi tak share benefits dia dgn orang lain. Haaa, kalau korang nak consultation pasal produk2 shaklee or nak beli produk shaklee pun boleh berhubung dengan mira k. Baru je nak start consult orang lain pulak lepas puas hati try sendiri. hihi InshaAllah mira bg special consultation based on problem korang + special price :) Mana mira boleh bantu, mira bantu. Moga Allah permudahkan.

Boleh tgk fb page // instagram: Mira Beauty N Health atau hubungi +6017-4247110 untuk sebarang pertanyaan.

Boleh like page mira untuk tgk produk2 shaklee yg best :)


Atau boleh follow instagram shaklee mira ya :)


7. Minta doa dari ayah, mak, dan juga mertua
Walaupun dah ada suami, tapi kita kena jugak selalu minta doa dari ayah mak dan mertua kita. Keberkatan doa mereka yang kita inginkan. Jangan main2 dengan kuasa doa. Mungkin kejayaan kita, kebahagiaan kita or apa je yg kita dpt hari ni mungkin hasil doa yang mereka titipkan buat kita tanpa kita tau. So, rajin2 minta mereka doakan dan minta maaf andai ada salah silap. Moga2 dengan keberkatan doa orang tua kita, Allah permudahkan segala urusan kita.

8. Mohon restu dan doa suami
After all, inilah yang paling PENTING sekali! Restu dan doa suami. Kalau boleh, hujung2 pregnancy, rajin2 before tidur selalu minta maaf pd suami dan minta suami doakan kita dipermudahkan bersalin. InshaAllah, berkat restu dan doa suami, Allah permudahkan urusan kita nak bersalin nanti. Bila pregnant, memang emosi tak stabil sangat. Tp kalau boleh, jgn layan sgt emosi tu. Kita doa bnyk2 moga Allah tetapkan hati kita untuk terus taat pada suami, tak menyusahkan dll. Kalau terlepas cakap or perbuatan, minta maaf. InshaAllah, suami reda, Allah pun reda :)

Nak tepek sikitlah gambar acah2 minta maaf mohon restu masa first raya dengan suami haha 
Back to 2011 :) Rindunyaaaa.


Rasa-rasanya tu je lah tips yg dpt mira kongsikan. InshaAllah nanti if ada teringat apa2 mira update semula entry ni. Maklumlah dah setahun berlalu and sejak bersalin ni perangai pelupa boleh tahan. Orang cakap sebab banyak urat2 putus haha And korang plak ada tips apa2 yg best2 tak untuk permudahkan bersalin ni? Jomlah share! :) Moga bermanfaat buat semua. 

Thanks for reading!

 Assalamualaikum.

 

Monday, May 22, 2017

Kenapa pilih SHAKLEE :)

Photobucket
Assalamualaikum semua :) Haaa, apa khabar? Moga semua sahabat DRMM berada dalam keadaan sihat walafiat hendaknya ya.

Entry kali ni mira nak cerita macam mana mira boleh terjebak terjatuh cinta tersayang tersuka tersegalanyalah dengan shaklee. haha 

Alkisahnya bermula bila sebab hormon tak stabil, period selalu irregular since remaja lagi sampailah dah kahwin. Jenis cik p dtg 2/3 bulan sekali pun ada. Memang tak tentu langsunglah sng cerita.

So, masa tu start TTC. Consume one product ni almost 2months, tp maybe tak serasi, takde kesan. Lepas tu my aunt la yg kenalkan produk ni. 3 ni dia bg mira makan. Dia ckp try la, kita ikhtiar je. Untuk stabilkan hormon.

Dalam 2 bulan makan, alhamdulillah, dah mula nmpk kesan.😍 Sebab 2 bulan tu datang on time. Tak pernah on time tau! Haha Seronok. Tak lama lepas tu, eh cik p tak dtg lgsg plak. Pelik pun ada. Rupanya, mungkin asbab hormon dah stabil agaknya, Allah datangkan rezeki zuriat rupanya😍 hehe

Tak pernah terfikir yg hormon tak stabil, period irregular ni bahaya sebenarnya. Kesan jangka masa pnjg. Tak fikir nak solve dari awal since org asyik ckp biasa la tu, hormon haha Pd anak2 dara, remaja, yg ada masalah period irregular. Try cari cara untuk solve. One of the way maybe boleh ikhtiar dgn produk shaklee ni. Sbb mira consume memang serasi sgt. Tq my aunty sbb kenalkan hihi

Lepas tu, dari masa ke masa ada je org yg dm tanya, mira makan apa ms TTC, masa bersalin haritu plg ramai org tanya, apa ikhtiar.😂 So, dh memang ikhtiar dgn shaklee, jwb je la tu. Dh mcm consultant haha Tp masa tu belum jd Shaklee Independent Distributor lagi tau. Shaklee ptt bg reward dkt mira ni tlg promote haha

Ni la yang mira consume masa tu. heee

Meh mira share sikit apa kebaikan set yang mira consume ni untuk kesuburan:

GLA COMPLEX

✅ Berperanan untuk menstabilkan hormon 

✅ Juga untuk menghasilkan ovum yang sihat

BCOMPLEX
✅ Mengandungi folic acid yg diperlukan untuk ibu mengandung bg pembentukan bayi pd awal2 usia kandungan 

OMEGA GUARD

✅ Bagus untuk kesuburan 
.
InshaAllah, kita ikhtiar je. Selebihnya Allah yg tentukan.

Bila fikir balik, ramai pulak yg mintak pendapat & tanya macam2. So why not kita share benefits produk shaklee yg memg dh terkenal dgn ke'osem'nessnya.😍 haha

Alhamdulillah, Allah izin, skrg mira officially Shaklee Independent Distributor (SID). Haaa, pd sesiapa yg nak dptkan produk shaklee and nak tanya apa2 masalah yg mira blh tlg consult, feel free untuk mesej or whatsapp je 017-424 7110 `tu ya. Jgn malu2 jgn segan haha Mira comel orgnya tak makan org haha😝😝


Lagipun memang dah ramai (means org sekeliling mira) consume produk2 shaklee yg lain pun alhamdulillah nampak kesan positifnya. Tu yg mira jd lg suka dekat shaklee ni. hihi Mira pun minat sgt produk2 shaklee sbb mostly yg mira consume best2. Sbb dapat bg nutrisi lengkap pada badan. Alhamdulillah.

Bnyk lg set best yg mira consume. Nanti mira share from time to time. For the time being, jgn lupa follow Mira Beauty N Health

Shaklee ada bnyk set best👇🏻
SET KECANTIKAN
SET KURUS
SET KESUBURAN
SET MENYUSU
SET BERPANTANG
SET MENGANDUNG
Dannnnn banyakkk lagi yg best2. 

Boleh tengok fb page mira: Mira Beauty N Health 

Atau boleh lawat instagram mira: @mira.beautynhealth
Kalau ada yang berminat nak buat bisnes shaklee under mira, nak jd team mira pun boleh. Syaratnya mesti belum pernah register sebagai ahli shaklee & pernah consume 1/2 produk shaklee k ( Ni sbb senang nak consult org nanti bila kita sendiri pernah rasa kebaikan produk shaklee ni) :) Kalau berminat, meh whatsapp 017-424 7110. Moga kita dpt bantu ramai lg org yg ada masalah kesihatan ni dengan supplement shaklee inshaAllah.

Produk Shaklee ni bukan ubat ya dan bukan bertujuan untuk menyembuhkan atau merawat. Produk2 shaklee ni hanyalah makanan tambahan untuk bagi badan kita dapat nutrisi yg lebih baik :)

Regards,
Amirah Hasane | 017-424 7110
Your most fav SID (1243910) 

Assalamualaikum. 


..